top of page

De dagbesteding

Naast het begeleid wonen is er ook de mogelijkheid om op onze zorghoeve (zie www.zorghoeve-sintjansberg.be) een zinvolle dagbesteding te genieten. Deze dagbesteding gaat door op onze hoeve/plantenkwekerij en omvat diverse taken met planten en dieren, aangepast op ieders interesses en talenten. 

Men kan kiezen om een hele week (ma, di, do en vrij) op de zorghoeve te komen meehelpen. Er kan ook gekozen worden voor bepaalde dagdelen of dagen, dit alles wordt vastgelegd in overleg en volgens het kunnen van de persoon.

De dagbesteding is géén verplichting, maar zorgt voor een socialer leven van de bewoner. Er mag ook steeds naar een andere dagbesteding gezocht worden die misschien meer aansluit bij de noden, interesses en behoefte van de persoon. Dit is allemaal vrijblijvend en kan besproken worden.

Wat de vrije tijd van de persoon betreft (buiten de dagbesteding) mag hij/zij doen wat men graag doet. Of dit nu series kijken is, gaan fitnessen of zwemmen, Zorgwoning Sint-Jansberg neemt geen vrijheid af. Er worden ook regelmatig uitstappen voorzien voor de hele zorgwoning. Zo zijn er al diverse succesvolle activiteiten gevonden die iedereen graag doet en die zorgt voor een goede sfeer. We denken dan aan cinema, bowlen, bobbejaanland,...

De dagbesteding is voor niet-VAPH houders volledig gratis. Voor personen met een VAPH-budget wordt er een minimumbijdrage gevraagd. 

bottom of page