top of page

Visie op de woonvorm

Geborgenheid, veiligheid, vertrouwdheid, kleinschaligheid en overzichtelijkheid zijn de kernbegrippen van onze woonvorm.

Wij willen graag een woonvoorziening creëren waar het fijn is om te wonen en op bezoek te komen.

Kleinschaligheid en overzichtelijkheid hebben onze voorkeur boven de ondoorzichtigheid van (te) grote organisaties.

Ouders en/of verwanten willen graag greep houden op alles wat binnen de organisatie gebeurt en hoe de zorg verloopt voor hun jongvolwassene.

Wij vinden het belangrijk om jongvolwassenen met ASS met een (rand)normale tot hoogbegaafdheid een veilige, voorspelbare, huiselijke en vertrouwde woonomgeving aan te bieden, waar warmte en gezelligheid ervaren kunnen worden. Wij willen een samenleving waarin mensen zich veilig, vertrouwd en met elkaar verbonden voelen.

Wonen in een kleinschalige woonvorm, geïntegreerd in de maatschappelijke omgeving van de woonplaats vinden wij een belangrijke voorwaarde om volwaardig deel te kunnen nemen aan onze samenleving.

zorgwoning11.png

Wonen en woonwensen

Een zorgwoning ten behoeve van (beperkt) begeleid zelfstandig wonen voor (jong) volwassenen met ASS met (rand)normale tot hoogbegaafdheid met de volgende uitgangspunten:

   - Begeleid zelfstandig wonen

   - Max 10 bewoners

   - 1 Appartement voor begeleider

   - Kleinschaligheid

   - Beperkte begeleiding

   - Max huurprijs van € 650 incl. onkosten

   - Een mooie toekomst

De woonomgeving is toegankelijk en veilig. Tevens is deze vrij van obstakels en voorzien van voldoende verlichting.

Voorzieningen die het dagelijkse leven ondersteunen (Boodschappen, banken, huisartsen, openbaar vervoer,...) zijn op fiets - en/of wandelafstand toegankelijk.

Het kleinschalig, begeleid zelfstandig wonen 

Wonen in een kleine groep, gebruik makend van een eigen studio met ontmoetingsruimtes, gezamenlijke keuken en een gezamenlijke wasplaats.

Er zijn 4 gemeenschappelijke ruimtes binnen het gebouw. 1 gemeenschappelijke keuken, 1 gemeenschappelijke ontspanningsruimte, 1 gemeenschappelijke wasplek (wasmachines en droogkasten) en 1 gemeenschappelijke tuin.

De studio's zelf hebben een totale oppervlakte van ca. 50m². De studio bestaat uit 3 separate ruimtes; 1 woonkamer-kitchenette, 1 slaapkamer en 1 badkamer. Technisch voorzien van de nodige data en CAI. Bepaalde studio's zijn zelfs voorzien van een eigen buitenruimte of balkon. Brandmeldinstallatie is aanwezig. Verwarming gebeurt via de vloer. Studio's zijn voorzien van een eigen huisnummer.

Overige faciliteiten en ruimten:

   - Entree met beltableau met videofoon en briefkasten

   - Gangen met rolstoel-breedtes voor een goede doorgang

   - Bergingen voor bewoners

   - Klimaatbeheersing

   - Parkeerplaatsen

   - Belevingstuin

   - Technische voorzieningen: volledige branddetectie, brandslangen en blussers, legionalle beheerssysteem, telefooncentrale, toegangscontrole, geautomatiseerde sluitingspanelen, verlicht geschakelde sensoren,...

bottom of page